Ölümsüz ağacın ölümsüz meyvesi olarak bilinen zeytin sofralarımıza gelene kadar birçok işlemden geçiyor. Riccolivo Genel Müdürü Bilal Teymur zeytinin hikayesini anlattı. ”Biz Riccolivo zeytinyağı üreticisi olarak zeytinin toplanma sürecine değer veriyoruz. Sofralık zeytinler, tam olgunluk zamanında hasat edilmelidir. Hasat, yeşil zeytinlerde, zeytin rengi yeşilden açık yeşil renge döndüğü zaman yapılır. Önce iri zeytinler toplanır, daha sonra irileşenler zaman içerisinde toplanır. Siyah sofralık zeytinlerin hasadı, tanenin iyice siyahlaştığı; et kısmında menekşe mor renk almaya başladığı zaman ve tane buruşmadan yapılır. Zeytin tanesinin, bir ucundan basıldığında, diğer ucundan çekirdeğin çıkması, hasat zamanının geldiğini gösterir. Kahverengi, bordo veya çok koyu olmayan siyah renk, zeytinin doğal olarak fermente edilip, tatlandırılmış zeytin olduğunu gösterir. Çok koyu siyah renkteki çekirdek ise, renk kararması için boya kullanıldığını göstermektedir.” dedi.
Kaynak: Haberler.com / Turizm
Related Posts
Kurban eti yıkanır mı, kırmızı et yıkanır mı? Kurban kesildikten sonra et yıkanır mı?
Kurban eti yıkanır mı ve kurban eti nasıl saklanır soruları gündeme geliyor. Kurban kesildikten sonra et yıkanır mı ve kızımızı et nasıl muhafaza edilir merak ediliyor. Kurban eti yıkanır mı, kırmızı et yıkanır mı? Kurban kesildikten sonra et …
Meksika, DSÖ’nün ilk ölümcül kuş gribi vakasını kabul etmiyor
Meksika, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ), ülkede kuş gribinin alt türü A(H5N2) virüsü nedeniyle ilk ölümcül vakanın kaydedildiğine dair açıklamasını kabul etmediklerini bildirdi. Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’un Ulusal Saray’da düzenlediği …
Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü’nden teleferik kazasıyla ilgili değerlendirme
Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nuri Bingöl, Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin, “Tasarım aşamasında mesafeler daha kısa tutulup da direklerin mukavemetleri artırılabilir miydi? Sonuçta direk devrildiyse …